QUIZtion: Current Events Edition 2015

7 03 2015

HOW updated are you? Find out by answering this current events quiz.

1Raymond
1: According to lawyer Raymond Fortun, what did Jolo Revilla tell Bong when the senator visited his son at the Asian Hospital?
A: “Papa, I’m sorry.”
B: “Papa, siguro naman titino ka na after this.”
C: “Papa, it was an accident.”
D: “Papa, should we tell the truth?”

2: Abu Bakr al-Baghdadi is the leader of what group?
A: BIFF
B: KathNiel Forever-Mindanao Chapter
C: ISIS
D: Boko Haram

3: The latest study showed that the average penis size globally is 5.5 inches. At 7.1 inches, the most well hung are the people of Congo while North Koreans have the smallest penis on average, 3.8 inches. What’s the average size for Filipino men?
A: 4”
B: 4.2”
C: 4.5”
D: ‘Wag nang umasa. Wala nang ilalaki pa. It’s just A, B, or C!

4: According to economists surveyed by Bloomberg, this year’s “all-stars of the global economy” are forecast to grow more than 5 percent in 2015. That’s higher than the predicted worldwide average growth of 3.2 percent. China is expected to be No. 1. What country is ranked second?
A: Kenya
B: Japan
C: South Korea
D: Philippines

ABUSAYYAF5: Who is this man?
A: Bomb-making expert Basit Usman
B: Puregold owner Lucio Co
C: Abu Sayyaf leader Radullan Sahiron
D: Asia’s richest man Sir Ka-Shing

6: On Instagram, Kris Aquino announced that she’s treating members of the Quezon City Police District to free halo-halo in her fast food restaurant. Quezon City cops can avail themselves a total of how many free orders of halo-halo until Easter Sunday?
A: 1000
B: 100
C: 500
D: Order-All-You-Can

7: President Robert Mugabe, the oldest world leader today celebrated his 91st birthday recently with a lavish, multimillion dollar birthday party. Of which country is Mugabe president?
A: Ethiopia
B: Nigeria
C: Zimbabwe
D: Mozambique

8: Who has been tapped to play the role of asylum-seeking CIA leaker Edward Snowden in the movie to be directed by Oliver Stone?
A: Jake Gyllenhaal
B: Shia LaBeouf
C: ER Ejercito
D: Joseph Gordon-Levitt

1Valdez9: Recently indicted for plunder and seven counts of graft, party-list representative Edgar Valdez is now detained at Camp Bagong Diwa. If Bong was Pogi and Jinggoy was Sexy, what code name was used by Janet Napoles for Valdez?
A: Bigote
B: Kuryente
C: Adele Dazeem
D: Browny

10: Ranked 1,741st in the world, which athlete made it to Forbes’ elite list of billionaires?
A: Cristiano Ronaldo
B: Floyd Mayweather Jr.
C: Michael Jordan
D: Tiger Woods

11: If the Bangsamoro Basic Law is approved, how much money will be allocated annually for the envisioned new autonomous Muslim region?
A: P75 billion
B: P10 billion
C: P500 million
D: P50 billion

Jamich12: Paolinne Michelle Liggayu or Mich of the hit Youtube tandem, Jamich once joined what reality talent show?
A: StarStruck Kids
B: PBB Teen Edition 1
C: Star Circle Quest
D: StarStruck
—————————————————————————————————————
“By bringing current events into the classroom, everyday discussion, and social media, maybe we don’t need to wait for our grandchildren’s questions to remind us we should have paid more attention to current events.”
~Adora Svitak

Have a great weekend!

Answer Key:
1: A.

2: C

3: B

4: D

5: B

6: A

7: C

8: D

9: B

10: C

11: A

12: D

What does your score mean:
12-10 pts: Great! Concerned ka pa pala naman sa nangyayari sa paligid mo.
9-7: Pwede na.
6: Alam mo ‘yong tsamba?
5 or lower: Kung may time kang mag-Facebook, try mo ring magbasa ng balita. Kthxbye.

I am on Twitter: @HecklerForever.

[Photos: Jolo/Bong: Raymond Fortun; Valdez: House of Representatives; Lucio Co: Forbes.Com; Mich Liggayu: @iovejamich)

Advertisements

Actions

Information

3 responses

7 03 2015
Glaiza Binayas

I only got 4 points. Haha! 😂

Like

7 03 2015
timowp17

8 points, not bad.

Like

7 03 2015
timowp17

I got 8 points. Not bad!

Like

Say something...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: