QUIZtion 2013: Current Events

19 01 2013

THINK YOU’RE updated? Take this current events quiz. Good luck!


1: Police Supt. Hansel Marantan was the leader of a group of police and military personnel who killed 13 people in a checkpoint in Atimonan, Quezon. When he reportedly refused to subject himself to the fact-finding team formed by the Philippine National Police, what did DILG Sec. Mar Roxas say?
A: “Siguro huwag na siyang mag-drama…”
B: “Dapat tigilan na ang emote…”
C: “’Hindi mo ko madadaan sa katigasan ng ulo…”
D: “Ayaw niyang pa-imbestiga? Ansabe?”

2: As the debate over our esteemed senators’ million peso-bonus rages on, this lawmaker revealed, “All I can say is, isang senador lang ‘yong mga maids sa bahay sa Senate naka-payroll, ‘yong asawa, may grocery allowance sa Senate at ‘yong satellite office rental, sarili niyang property.”
A: Sen. Juan Ponce Enrile
B: Sen. Antonio Trillanes IV
C: Sen. Miriam Defensor-Santiago
D. Sen. Panfilo Lacson

3: In the Oscar-nominated film, ‘Life of Pi,’ what Philippine city was mentioned twice?
A: Cebu
B: Manila
C: Zamboanga
D: Puerto Princesa

4: The Commission on Elections recently cut the airtime allowed for candidates’ commercials. For a candidate running for a national post, how many minutes of TV airtime are allowed?
A: 120
B: 180
C: 150
D: 200

5: Pope Benedict XVI – @pontifex on Twitter has more than 1.4 followers to date. How many Twitter accounts does he “follow?”
A: 7
B: 8
C: 9
D: 10

6: Of these three: mestiza, chinita or pure Pinay, what do most Filipino men prefer according to FHM’s Year-End Sex Survey?
A: Chinita
B: Mestiza
C: Pure Pinay
D: A and B (even)
7: Last Thursday at Camp Aguinaldo, who opened his speech by greeting President Aquino, former President Fidel Ramos, Vice President Jejomar Binay, and “the Honorable Executive Secretary Paquito Diaz… ?”
A: Incoming AFP Chief of Staff Lt. Gen. Emmanuel Bautista
B: DILG Secretary Mar Roxas
C: Outgoing AFP Chief of Staff Gen. Jessie Dellosa
D: Defense Secretary Voltaire Gazmin

8: A lawmaker posted a photo of him with sexy actress Cristine Reyes. He tweeted: “With a crush of mine.” Who’s the lawmaker?
A: Koko Pimentel
B: Sonny Angara
C: JV Ejercito
D: Teddy Casiño

9: According to World Health Organization, what’s the world’s fastest-spreading tropical disease?
A: Rabies
B: HIV/AIDS
C: Dengue
D: Amoebiais

10: In his recent much talked-about interview with Les Misérables star Anne Hathaway, entertainment editor and Startalk host Ricky Lo asked: “Would you like to invite your fans in the Philippines to watch your movie?” Anne replied:
A: “No, thanks. Let’s just get this interview over and done with.”
B: “Fans are fans. Whether I invite them or not, they’ll probably watch.”
C: “Why don’t you invite them? I think they’d much rather hear it from you.”
D: “Oh please. You’ve mentioned the Philippines twice or thrice already! Stop!”
———————————-
“People make events into stories. Stories give events meaning.”
~Scarlett Thomas

Answers:
1: A 2: D 3: B 4: A 5: B 6: A
7: C 8: A 9: C 10: C

Sound Bites
“I didn’t invent the culture, but I didn’t try to stop the culture.”
~Lance Armstrong on doping

Have a great weekend!

Advertisements

Actions

Information

4 responses

20 01 2013
menix

answer to item no.5 should be just “1.” He just follows @Atheist_G0d.

Like

20 01 2013
senior60

mister heckler, sa no. 10, kahit alin doon ang answer ni anne ay isa syang pasaway, siguro miserable na miserable ang kanyang buhay

Like

21 01 2013
timow

3 pts. walang plus or minus points diyan. anong say ko sa score?

Like

14 04 2013
JC

Ahahahaha….. Paquito Diaz!?! That’s so embarrassingly funny!

Like

Say something...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: