Advertisements

QUIZ TIME!

13 01 2010

YOU’VE SEEN THEM debate on TV. You’ve heard them trade barbs on radio, and you’ve read about them online and in the papers. But really, how well do you know your favorite candidates? Are you monitoring their activities religiously? How updated are you with the goings-on in our country? Take this short quiz to find out.

1) At a forum held last January 9, 2010 at De La Salle-Zobel School in Alabang, Muntinlupa City, Liberal Party standard-bearer Noynoy Aquino was asked to comment on his declining lead over Sen. Manny Villar based on the latest Social Weather Stations survey. What did Noynoy say?
A: “Bigyan n’yo po muna ako ng pagkakataong makapag-retreat ng tatlong araw upang makunsulta ko na rin ang Pink Sisters hinggil sa bagay na ‘yan. Maraming salamat po sa inyong pang-unawa.”
B: “Ah, may survey na matino, may survey na nabibili siguro sa Quiapo.”
C: “Sandali. May prepared statement ako tungkol d‘yan.”

2) Complete this line from Sen. Manny Villar’s TV ad: “Nakaligo ka na ba sa _____ __ ______?
A: “… dagat ng pera”
B: “… double budget na kalsada”
C: “… dagat ng basura”

3) What was the title of the Rico Blanco-penned composition allegedly used without permission by Gilbert Teodoro in his political advertisement?
A: Posible
B: Sorry Na, Pwede Ba
C: Nakaw na Sandali

4) “It is not Facebook that matters here; it is not your face that matters. It is the book of accounts.” Who said this line to whom?
A: Sen. Loren Legarda to Vicki Belo and Ellen Lising
B: Sen. Richard Gordon to Sen. Noynoy Aquino
C: Sen. Manny Villar to his wife Cynthia

5) When Sen. Francis Escudero quit the Nationalist People’s Coalition, he said, “Sinuman pong nagpaplanong tumakbo bilang pangulo ng bansa, wala dapat partidong kinabibilangan. Ang partido lamang dapat niya ay _____________.”
A: “Partido Komunista ng Pilipinas”
B: “Partidong handang maglaan ng malaking pondo para sa kampanya.”
C: “Pilipinas.”

6) According to defense lawyer Sigfrid Fortun, Maguindanao massacre principal suspect Andal Ampatuan Jr could speak neither English nor Filipino. Fortun insisted that Andal was conversant only in what language?
A: A mix of Yiddish and Basque
B: Maguindanaoan
C: F*ck Fortun! F*ck both of them! Liars!

7) Manny Villar : Gilbert Remulla | | Joseph Estrada : Margaux Salcedo | |
Noynoy Aquino : _____________?

A: Edwin Lacierda
B: Conrado De Quiros
C: SNN & The Buzz

8: Identify the three members of the Commission on Elections Second Division who junked the application for accreditation of the party-list group “Ang Ladlad” for allegedly “tolerating immorality.”
A: Larry, Curly, and Moe
B: Nicodemo Ferrer, Lucenito Tagle and Ellias Yusoph
C: Judas, Barrabas, and Hestas

9) In defending the poll body’s rejection of Ang Ladlad’s application for party-list accreditation, Comelec 2nd Division chairman Nicodemo Ferrer once said…
A: “They’re just not my type!”
B: “Gays are overly represented in Congress.”
C: “God knows Hudas not straight.”

10) Of the three Jun Lozadas shown here, who is running for senator?
A:
B:
C:

11) “Madami pa siyang makikilalang iba na single ‘di ba? Bakit kailangan pang sa may asawa?” Who said this line to whom?
A: Loi Estrada to Guia Gomez
B: Jinkee Pacquiao to Krista Ranillo
C: Angela Montenegro-Arroyo to Rufa Mae Quinto

12) What moniker was coined by Gilbert Remulla to describe presidential candidate Jamby Madrigal whom he accused of originating “unsubstantiated allegations” and “false claims” against her adversaries?
A: “Kuryente Queen”
B: “King of Hurts”
C: “Jack of All Tirades”

[Answers are found at the end of the blog post.]

Photo of the Weak
Ano ang angkop na caption, pamagat o deskripsyon sa larawang ito?

A: “Kung wala lang ‘yang security aide mo, inupakan na kita.”
B: “Akalain mo ‘yun?! Inabot ka ng nine years samantalang ako, ‘di man lang nakatatlo.”
C: “Sige, ngiti ka lang. Tingnan ko lang kung makangiti ka pa ‘pag nanalo si Noynoy.”
D: “Shabi ko na nga ba eh! After nine yearsshh, after nine long yearss, bitter ka pa rin.”
E: “O, may newsh crew. ‘Wag sishimangot unlessh gushto mong pag-ushapan tayo.”
________
“Rivalry adds so much to the charms of one’s conquests.”
~Louisa May Alcott

Survey Says
If Joseph Estrada decides to quit the race, who would benefit the most?
NOYNOY AQUINO 41%
GILBERT TEODORO 12%
MANNY VILLAR 48%

We have a new survey. Please vote now.

Elsewhere
– Here’s a fearless forecast: Karen Davila will eventually transfer to ABC5 now that her husband, DJ Sta. Ana has joined the News and Public Affairs department of Mediaquest Holdings’ newest acquisition.

– Loyal viewers of TV5’s T.E.N. (The Evening News) hosted by the amiable trio of veteran journalists Jove Francisco, Martin Andanar and Cherry Mercado have appealed to Mediaquest Holding’s supreme god Manny V. Pangilinan NOT to cancel the news program.

– Here’s the list of the World’s Best and Worst Jobs 2010

Stay healthy!
________________________
Answers to Quiz
1B 2C 3A 4B 5C 6B 7A 8B 9B 10A 11B 12A

Advertisements

Actions

Information

41 responses

13 01 2010
katribo

ayos! haha fave ko ung number 1 at 7

Like

13 01 2010
kris

The only proves that Erap was a tuta all along!

Like

13 01 2010
chorva_84

Hi PH! 🙂

Brilliant post as usual! 🙂 Correction lang pow, it’s Angela Montenegro-ARROYO, not Macapagal (and no, I’m not her haha)

More power!

Like

14 01 2010
professionalheckler

ooops, that was a stupid mistake. sorry. 🙂

Like

13 01 2010
elmer

f*ck fortun! devils’ advocate!

Like

13 01 2010
jharfe

galeng mo prof! talagang tinigil ko ang ginagawa ko para masagutan lang ang quiz mo. 7/10 score ko 🙂

keep it up!

Like

13 01 2010
rian

dun lang ako sumablay sa tatakbo sa senate. ahahahahaha, kala ko si lozada.

Like

13 01 2010
mae23md

i got 1 mistake sa quiz. di ko kilala yung jun lozada na tatakbo sa senado.

Like

13 01 2010
siobhan

sobrang aliw yung mga choices! 🙂

but the photo of the weak really does take the cake, awful!

Like

14 01 2010
watdapak

sya na nga! walang bahid!…uuuuuyyy dumadami na din ang TV spots ni noy noy, may freebies na spots kaya ito from channel 2? just asking 🙂

Like

14 01 2010
chiwee

Wow PH. Hindi ka lang pang alew, educational pa!

Thnaks for posting the pics of the several Jun Lozadas. Now I know the face of who the incognito one is, from the only question I missed in your quiz. Dinis-own yan ng mga madre in last week’s news. I just can’t recall anong partido siya, parang PMP yata. Not sure.

Etong mahirap sa mga namesakes-namesakes na to. Kung ang isang botante ay hindi nag-a update ng sarili sa mga balita, talagang maiboboto nila ang akala nilang yun na yun dahil magkatulad ang pangalan.

Like

14 01 2010
siyetehan

re: rico blance & gibo teodoro’s rift on “posible”, i think gibo’s group acted on good faith kasi nakipag usap naman sila ng maayos (at nagbayad) sa dating manager ng rivermaya.

siguro ang dapat na mag ayos eh yung manager at si rico blanco.

Like

14 01 2010
badong

photo of the weak, caption should be:

May araw ka din!

Like

14 01 2010
J. R. Ramos Go

I’m inclined to answer C (SNN & The Buzz) in item 7.

Like

14 01 2010
professionalheckler

hahahaha. pwede!

Like

14 01 2010
Lady Gaga in Pink

i thot its de Quiros…

Like

14 01 2010
eriktenedero

kakainis..zero ang score ko..hahaha

first timer here..my boss here in ABS-CBN recommends you..

Like

14 01 2010
professionalheckler

welcome to my world! i love ANC people. and THE BOTTOMLINE peeps too. hahaha ZERO ka? owws?

Like

14 01 2010
professionalheckler

are u related to mr henry tenedero?

Like

14 01 2010
letty

10. PH na lang kaya…para masaya sa senate…

Like

14 01 2010
phreddox

Not so sure about the others but im quite sure the answer for 8 is “A”… The Three Stooges.

Like

14 01 2010
Tweets that mention QUIZ TIME! « The Professional Heckler -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by BeaC, Pulitika. Pulitika said: QUIZ TIME! http://bit.ly/7S5vfH […]

Like

14 01 2010
Lady Gaga in Pink

bAKIt palageng hindi nakakasama si Bro. Eddie? masyado ba xang busy sa pangangampanya sa 5m followers nya…

Like

14 01 2010
eufems

nice, 11/12. mali lang dun sa ‘maguindanaoan’, ang sagot ko C
pero grabe ang galing ng quiz! pwedeng pwede sa voters’ education campaign

Like

14 01 2010
bukopie28

ang hirap siguro para kay GMA na ngumiti lang. hahaha!

Like

14 01 2010
marsheemarsh

heyyy gusto ko yung TEN! wag dapat i-cancel yun! they’ve got a really refreshing take on news.

tsaka diba fnfeature nila itong blog mo hehe.

another great one PH 🙂 i was also inclined to answer SNN and the Buzz dun sa isang question hehe.

Like

14 01 2010
melo

@Photo of the Weak…Plastikan to the Max (ang kulang lang si Vicky Belo,perfect na sana)
@Fortun…Isang malaking GOODLUCK!!

Have a good day,PH!!

Like

15 01 2010
Quiz time! « Pulitika2010

[…] Lising B: Sen. Richard Gordon to Sen. Noynoy Aquino C: Sen. Manny Villar to his wife Cynthia (Click The Professional Heckler for the […]

Like

15 01 2010
topdog

No. 4 eh answer ko ay c, hahaha! :

4) “It is not Facebook that matters here; it is not your face that matters. It is the book of accounts.” Who said this line to whom?
A: Sen. Loren Legarda to Vicki Belo and Ellen Lising
B: Sen. Richard Gordon to Sen. Noynoy Aquino
C: Sen. Manny Villar to his wife Cynthia

Like

15 01 2010
Rob aka Tito Boy

“3) What was the title of the Rico Blanco-penned composition allegedly used without permission by Gilbert Teodoro in his political advertisement?”

Dapat yung kinuha ni Gibo ay yung kanta ng rivermaya na “Himala”!

Hindi mahanap
Sa lupa ang pag-asa
Nakikiusap sa buwan

Himala,
Kasalanan bang
Humingi ako sa langit ng
Isang himala?

Kasalanan bang
Humingi ako sa langit ng
Isang himala?

Like

15 01 2010
BAROK

ROFL…korek ka dyan!

Like

18 01 2010
eufems

endorser ba ni Noy si Nora. Kung eto pinili nila nasa commercial na siguro ang…

‘WALANG HIMALA! GLORIA LANG ANG GUMAGAWA NG HIMALA!’

Like

15 01 2010
kamoteQ

@quiz no 6– In fairness, naman kay Mr. Fortun, binabayaran lang siya, kahit siya pa may pakana sa mga palusot na yan. BTW, lawyer din siya ni Erap nung impeachment…

Ika-nga dekalibre…
http://www.abs-cbnnews.com/nation/12/20/09/lawyer-stands-decision-defend-ampatuan-jr

@quiz no 10– wow akalain mong ibang Jun Lozada yun? Good for the third Lozada, kung nagkataon nagmukha naman siyang ipokrito IMO.

Bakit wala sa Best/worst jobs ang congressman, senador o presidente?! Wondering lang…

Like

15 01 2010
vernon costa

ph, meron ka yatang nakalimutan sa ‘photo of the weak’:
f. “ma’m baka naman kaya mo ang dacer sisters para huwag na akong madawit sa dacer-corbito. me oras pa naman para ako mag-quit. ibigay ko na lang kay gibo ang 15% ko…”

Like

15 01 2010
KrisAnino

ugh! i hope they won’t cancel TEN, love that show
one of the few pinoy tv shows that makes sense…

Like

15 01 2010
senior60

mister heckler, pwede magtanong?

kasi may post ako around 9:00:00 of 01/14,

bakit wala pa, wholesome naman yon ah….

Like

15 01 2010
senior60

sorry, 19:00:00 pala

Like

17 01 2010
eufems

‘So go get your backhoe
And go deep a deep hole
To bury the people, to bury the people!’

– Paramore to the Maguindanao Massacre

Like

18 01 2010
brianitus

Another great post, PH. Pasimple na naman ako tumatawa sa office. LOL.

On the Photo of the Weak:

Puwede rin caption (Erap to GMA) : “Nalimutan ko na. Ganyan ka pala kaliit.”

Like

21 01 2010
Sushibox

hahaha..nice2

Like

14 02 2010
jongskie721

ngayon ko masasabing teacher ka siguro 🙂 dahil ngbibigay ka ng QUIZ:D

Like

Say something...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: